چگونه از لباس های پشمی نگهداری کنیم؟

نگهداری از لباس های پشمی

 

کشور ایران کشوری ۴ فصل است و در هر فصل سال آب و هوا تغییر می کند با تغییرات آب و هوایی ، در هر فصل سال مستلزم پوشیدن لباس مناسب با آن فصل هستیم با سرد شدن هوا لباس های پشمی مورد استفاده قرار می گیرند. جنس لباس های پشمی نوعی است که نسبت به انواع دیگر جنس لباس به نگهداری و مراقبت بیش تری نیازمند هستند در صورتی که اگر از آن ها به درستی نگهداری کنیم ، عمر آن ها ماندگار تر خواهد بود و ظاهر زیبای خود را همانند روز اول حفظ میکنند برای نگهداری و مراقبت از لباس های پشمی دانستن نکاتی لازم است پس برای اینکه ظاهر زیبای لباس های پشمی خود را حفظ کنید در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.


پارچه های پشمی چه نوع پارچه هایی هستند؟


در شروع ساخت لباس های پشمی ، آن ها را از پوست حیواناتی چون گوسفند ، بز و حیواناتی از این قبیل می ساختند اما با گذشت زمان و پیشرفت بشر ، لباس های پشمی را از بافت مصنوعی هم تولید میکنند لباس های پشم طبیعی از آن جهت که از پشم حیوانات ساخته شده اند در روزهای سرد پاییز و زمستان مانع از نفوذ سرما به بدن میشوند و از طرف دیگر گرمای بدن را حفظ میکنند. لباس های پشم مصنوعی هم که شبیه به بافت طبیعی ساخته می شوند همین کارکرد را دارند.


شستشوی لباس های پشمی باید به چه نحوی باشد؟


شستشوی لباس های پشمی اگر به درستی و با روش صحیح انجام شود منجر به افزایش عمر لباس میشود در انجام این عمل هر چه شستشو مالیم تر باشد برای آسیب ندیدن لباس بهتر است. شستشوی لباس های پشمی هم با ماشین لباسشویی و هم با دست انجام می شود که شستشو با هر یک از دو روش بستگی به لیبل راهنمای نگهداری لباس پشمی دارد در صورتی که روی لیبل درج شده باشد این لباس پشمی قابل شستشو با ماشین لباسشویی است میتوان شستشوی آن را با ماشین لباسشویی انجام داد اما برای شستشوی لباس های پشمی با ماشین لباسشویی رعایت نکاتی لازم است :

از شوینده های ملایم و مناسب استفاده کنید چرا که در شوینده های معمولی لباس همچون پودر و مایع لباسشویی اگر میزان آلکادین بیش از حد باشد به بافت و الیاف لباس های پشمی آسیب وارد می کند.
برای شستن لباس در ماشین لباسشویی دمای °۴۰ مناسب است چرا استفاده از آب گرم و با دمای بالا برای شستن لباس های پشمی منجر به از دست دادن فرم اولیه لباس ، گشاد شدن لباس و در نتیجه آسیب به بافت لباس میشود.
در صورتی که ماشین لباسشویی قابلیت شستشوی لباس های پشمی را به صورت جداگانه ندارد برای شستشو از شستشو با آب سرد یا قابلیت شستشو برای لباس های ظریف استفاده نمایید اما در شرایطی که بر روی لیبل راهنمای نگهداری از لباس های پشمی که شستشوی لباس باید با دست انجام شود پس باید لباس پشمی را با دست بشوییم شستشوی لباس های پشمی با دست در صورتی که به درستی و با رعایت اصول و نکات انجام بشود یک روش بسیار مناسب و بدون خطر است در شستشوی لباس های پشمی با دست ، چون خود فرد این کار را انجام می دهد در نتیجه دمای آب ، فشاری که به لباس وارد میشود و در نهایت چگونگی برخورد با لباس تحت کنترل بیش تری خواهند بود در واقع از بین دو روش گفته شده ، شستشوی لباس های پشمی با دست روش بهتری است .


نحوه ی شستشوی لباس های پشمی با دست :


یک تشت را از آب پر کنید دمای آب باید ولرم باشد به نحوی که اگر دست خود را در تشت بگذاریم احساس سوختن دست نکنیم سپس مقدار کمی از شوینده ای را که آنزیم های مختلف ندارد به آب ولرم بیفزایید در انتخاب نوع شوینده استفاده از مایع های لباسشویی که مختص شستشوی لباس های پشم هستند مناسب ترین گزینه است همچنین از شامپو بچه میتوان به عنوان یک شوینده برای شستن لباس های پشمی استفاده کرد وقتی که یک محلول از کف و آب درست شد لباس پشمی را داخل این محلول قرار دهید در هنگام قرار دادن لباس پشمی باید این کار را با دقت و احتیاط انجام دهید طوری که لباس حالت کشیدگی یا پیچیندگی نداشته باشد .
لباس پشمی را به مدت ۱۰ دقیقه در محلول آب و کف به همین حالت نگه دارید بعد از گذشت ۱۰ دقیقه لباس را به آرامی آبکشی نمایید در آبکشی لباس های پشمی از چالندن لباس خودداری کنید.


خشک کردن لباس های پشمی باید به چه نحوی باشد :


چگونگی خشک کردن لباس های پشمی بسیار حائز اهمیت است :


بعد از شستشوی لباس های پشمی و برای خشک کردن آن ها ، آن ها را از بند آویزان نکنید چرا که حالت کشسانی پیدا میکنند و کشیده می شوند در نهایت لباس پشمی فرم اولیه خود را از دست میدهد و آسیب میبیند همچنین از خشک کن ماشین لباسشویی برای خشک کردن لباس های پشمی استفاده نکنید و گزینه مناسبی نیستند.
یک روش موثر و مناسب برای خشک کردن لباس های پشمی استفاده از حوله است به نحوی که حوله ای که تمیز است را روی یک سطح صاف و تمیز پهن کنید سپس لباس شسته شده را روی حوله ی پهن شده قرار دهید جمع کردن حوله باید به یک طرف باشد و حوله به صورت کامل لباس پشمی را بپوشاند و در بر بگیرد حوله همانند یک جذب کننده آب لباس پشمی عمل میکند که این جذب باید با فشار کم دست بر روی حوله باشد پس از جذب آب لباس پشمی آن را روی یک سطح که صاف است قرار دهید که سطح صاف از بروز ایرادات مختلف جلوگیری میکند .
از قرار دادن لباس پشمی در مقابل نور مستقیم خورشید خودداری کنید و فقط در مجاورت هوا باشد چرا که نور مستقیم خورشید باعث آسیب رساندن به الیاف میشود .


اتو کردن لباس های پشمی باید به چه نحوی باشد :


در حالت کلی لباس های پشمی به اتو کشیده شدن نیازمند نیستند در ضمن حرارت از جمله حرارت حاصل از اتو در آسیب رساندن به لباس پشمی تاثیر گذار است اما برخی از لباس های ظریف پشمی که با اتو شدن صاف میشوند و فرم زیباتری خواهند باشند که در این موارد و برای اتو کشیدن رعایت نکاتی لازم است:

• برای اتو کشیدن نیز لیبل راهنمای نگهداری از لباس را نگاه کنید
• از آن جهت که گرمای مستقیم باعث آسیب دیدن لباس پشمی می شود در هنگام اتو کشیدن لباس های پشمی از ترکیب گرما و بخار استفاده نمایید در شرایطی که اتو بخار ندارید باید یک پارچه که نمدار است را روی لباس گذاشته شود و لباس زیر پارچه نم دار اتو شود و همچنین لباس را که در مرز خشک شدن است میتوانید اتو کنید .
• در هنگام اتو کردن لباس های پشمی از آن جهت که کشیدن اتو بر روی آن ها باعث تغییر فرم و شکل لباس خواهد بود از انجام این کار خودداری کنید
• لباس پشمی که خیس است را اتو نکشید .


نکات کلی در مورد نگهداری و مراقبت از لباس های پشمی:


1 .لباس های پشمی نباید به محکمی کشیده شوند در مواقعی که میخواهید لباس خود را تعویض کنید باید مراقب ناحیه یقه و آستین بود چرا که کشیدن این نواحی و به طور کلی لباس پشمی با گذشت زمان گشاد خواهد شد بهترین روش برای تعویض لباس پشمی این است که ابتدا دستان خود را از آستین ها بیرون بیاورید و سپس لباس را از ناحیه سر و یقه از تن بیرون بیاورید.
2.هنگامی که میخواهید لباس را در کمد لباس نگه داری کنید مکانی که کمد لباس و لباس پشمی در آن قرار میگیرد باید هوای خنکی داشت باشد و جیب لباس خالی باشد. همچنین از نگهداری لباس های پشمی در کمد های که فضای کافی ندارند خودداری کنید چرا که یکی از شرایط سالم ماندن آن ها احتیاج به تنفس است.

دیدگاهتان را بنویسید

فروش ویژه: